loading...
آوای پرندگان
حسام بازدید : 5979 شنبه 16 فروردین 1393 نظرات (0)

 

2 

 

 

 

همه چیز درباره دستگاه جوجه کشی


جوجه کشی مصنوعی :با توجه به اینکه جوجه کشی طبیعی امروزه به تنهایی نمی تواند پاسخگوی نیازهای رو به رشد جامعه باشد لذا تولید جوجه به روش مصنوعی و در حجم انبوه از جایگاه و اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و نسبت به جوجه کشی طبیعی دارای محاسنی به شرح زیر است:

1. امکان تولید جوجه در تمام طول فصول سال

2. در هر دوره می توان تعداد زیادی جوجه تولید کرد

3. احتیاجی به وجود مرغ کرچ نیست

4. شرایط لازم برای رشد جنین تحت کنترل می باشد .

تمام مراقبتهای بهداشتی برای جلوگیری ازآلودگی و امراض تحت کنترل می باشد .

انسان با بررسی حالات و رفتار مرغ کرچ هنگام خوابیدن روی تخم مرغ (جوجه کشی طبیعی) و پی بردن به عوامل موثر در رشد نطفه توانست به ساخت ماشین جوجه کشی اقدام کند با هر دستگاهی که بتواند کلیه عوامل رشد جنین (حرارت ، رطوبت ، اکسیژن ، چرخش ) را فراهم کند می توان اقدام به جوجه کشی مصنوعی نمود .

ساختمان ماشین جوجه کشی و نحوه کار با آن : ماشین جوجه کشی دستگاهی است که با آن انسان قادر به انجام جوجه کشی (مصنوعی ) در هر مقیاس می باشد در ساختمان تمام ماشینها (با هر ظرفیت )موارد زیر در آن به کار گرفته شده است:

1 - سیستم تنظیم حرارت در ماشین

2 - سیستم تولید رطوبت

3 - سیستم تهویه

4 - نحوه چرخاندن تخم مرغها در ماشین

فضای داخل دستگاه جوجه کشی را می توان به یکی از این روشهای زیرگرم کرد :

 1. جریان هوای گرم در لوله های درون ماشین

2. جریان آب گرم در داخل لوله های درون ماشین

3. قراردادن مقاومتهای الکتریکی در درون ماشین

ماشین یا دستگاه جوجه کشی دستگاهی است که قابلیت ایجاد شرایطی مشابه با آنچه یک پرنده ی مادر بطور غریزی برای تبدیل تخم ها ی نطفه داربه جوجه فراهم میکند را داشته باشد .

در ساختمان تمام ماشین های جوجه کشی ، نکته های زیر باید رعایت شده باشند :

1. تولید حرارت یکنواخت و تنظیم آن ( مبحث دما(

2. تولید رطوبت یکنواخت و کنترل آن

3. ایجاد تهویۀ هوای مناسب

4. چرخش منظم تخم مرغها

بدیهی است که این 4 عامل با مطالعه رفتار طبیعی مرغ کرچ حاصل شده است.

 3

11

مبحث دما :

ماشینهای جوجه کشی از نظر منبع حرارت متفاوت هستند گاز طبیعی ، سوخت فسیلی مثل نفت یا گازوییل  ( البته این منبع عملا منسوخ شده است ) ، نیروی برق و...

خصوصیات یک سیستم گرمایی ایده آل برای ماشین جوجه کشی :

1 -  متناسب بودن با ابعاد و حجم دستگاه جوجه کشی

2 -  فاصله و محل قرار گیری مناسب نسبت به تخمها

3 -  راندمان بالا

4 -  تامین حرارت مطلوب و مورد نیاز دستگاه در کوتاهترین زمان بدون وارد کردن شوک حرارتی به تخم و جنین

5 -  پخش یکنواخت حرارت به نحوی که تمام تخمها در شرایط دمایی نرمال و یکسان قرار بگیرند.

شاید ساده ترین روش تامین و کنترل حرارت بطور واضح در مبحث آموزش ساخت دستگاه جوجه کشی کتاب حرفه و فن سال اول راهنمایی آورده شده است یعنی یک لامپ بعنوان منبع حرارتی استفاده شود البته بین لامپ و تخم مرغها فاصله و حایلی تعبیه کنید که حرارت مستقیم به تخمها صدمه نزند.

از نکات اصلی در ساخت دستگاه جوجه کشی انتخاب منبع حرارتی متناسب با حجم محفظه جوجه کشی است به نحوی که توانایی تامین حرارت مورد نیاز محفظه را در کوتاه ترین زمان ممکن بدون وارد کردن شوک حرارتی به تخمها ، داشته باشد.

توزیع یکنواخت حرارت مخصوصا با شرایط شما که محفظه کوچک است خیلی مهم است من امتحان کردم یعنی با ید به گونه ای تخم مرغها و منبع حرارتی را جا گذاری کنید و از وسایلی استفاده کنید که حرارت به همه تخم مرغها یکسان بتابد سوراخهای روی کارتن هم کار فن و توزیع هوا را انجام داده هم باعث توزیع یکنواخت گرما میشود . در مبحث گرما مهمتر از یکنواختی دما ؛ تنظیم آن میباشد که یکی از متداولترین ابزارها ترموستات (دماپا) میباشد.

یکی از حیاتی ترین اجزای دستگاه جوجه کشی ، ترموستات است ، امروزه ترموستات ها یا دماپاها با قابلیتها و ساختارهای متنوع و متفاوتی مشاهده میشوند اما همگی یک وظیفه دارند ، کنترل دما.

امروزه غالباً ترموستات یا دماپا که در ساخت ماشین جوجه کشی استفاده میشود دونوع است:

 ترموستات مکانیکی که از یک قسمت مکانیکی متصل به یک رله یا کلید الکتریکی تشکیل شده است بیشتر در دستگاهها با ظرفیت کم قابل استفاده است و البته خیلی دقیق عمل نمیکند ولی به درد کار شما میخورد مثل دماپای اتو برقی یا کرسی برقی .

ترموستات دیجیتال که مربوط به دستگاه های بزرگ و پیشرفته است و مورد بحث ما نیست.

محل نصب دماپا هم خیلی مهم است باید در محلی هم تراز با تخمها نصب کرد تا دمای اطراف تخمها با دما پا یکسان باشد و کنترل بطور دقیق اعمال شود.

بهتر است منبع حرارتی در بالا ی محفظه و با فاصله مناسب از تخمها نصب شود تا شوک حرارتی به تخمها وارد نشود.

دماسنجی هم جهت بررسی دما و کنترل توسط شما لازم است دماسنج باید در محل مناسب قرار گیرد که دمای درست تخم مرغها را نشان دهد این مهم است که جهت بررسی دما درب کارتن مکررا باز نشود پس سوراخی تعبیه میکنیم و دماسنج را در محل نور مناسب قرار میدیم که بدون باز کردن درب کارتن خواندن دما میسر باشد.

 4

مبحث رطوبت :

در این مبحث هم دو موضوع باید مد نظر باشد :

تولید رطوبت و کنترل و تنظیم آن تنها منبع تامین رطوبت آب است و تولید رطوبت از آب به روشهای مختلفی امکانپذیر است ، در ابتدایی ترین نوع قرار دادن یک ظرف آب در ماشین جوجه کشی باعث ایجاد رطوبت میشود حال اگر بتوان سطح آب را بصورت معینی تنظیم کرد و میزان آن را با یک رطوبت سنج ساده اندازه گیری کرد به نحو مطلوب تری میتوان بر رطوبت مورد نیاز فرآیند جوجه کشی نظارت داشت.

در دستگاههای پیشرفته از دستگاههای رطوبت ساز یا مه ساز یا بخار سرد آلتراسونیک که مبتنی بر مدارات الکترونیکی با تکنیک خاصی استفاده میکنند ولی در سطح کوچک میتوان از یک ظرف آب معمولی استفاده کرد محل قرار گرفتن ظرف آب باید نزدیک به منبع گرما باشد که از گرمای منبع برای تولید بخار استفاده کرد و در ضمن محلی باشد که به خوبی مهار گردد که باعث خیس شدن محل نشود . درضمن بتوان آنرا در مواقع لزوم به سهولت پر آب کرد اندازه ظرف طوری باشد که حداقل به اندازه یک شب آب تبخیری داشته باشد و لازم نباشد در فاصله کوتاهی آنرا آب کرد میتوان کاری کرد که پر کردن ظرف آب از بیرون باشد در تولید رطوبت جلوگیری از تشکیل قطره و خیس شدن محیط خیلی مهم است .

جهت کنترل رطوبت هم بوسیله دستگاه اندازه گیری دیجیتالی، (رطوبت سنج ) میزان رطوبت سنجیده میشود. دمای موجود در ماشینهای جوجه كشی سبب تبخیر آب ازتخم مرغها و تلفات جنین می شود . از این روتوجه به رطوبت مناسب از اهمیت بسیاری برخوردار است . از طرفی كاهش رطوبت ماشینهای جوجه كشی منجر به افزایش تبخیر و وسیع تر شدن كیسه های هوایی داخل تخم می شود . در نتیجه نوك جوجه زودتر به اطاقك هوا می رسد . همچنین افزایش رطوبت نیزمنجر به وسعت دیر هنگام كیسه هوا شده و جوجه در این زمان قادر به تنفس نخواهند بود . رطوبت ماشینهای جوجه كشی به دمای آنها و سرعت تهویه بستگی دارد .

تهویه و اهمیت آن در جوجه کشی:

در تهویه مساله اصلی رساندن اکسیژن به تخم مرغ و دور کردن دی اکسید تولیدی از آن میباشد البته مسائل فرعی دیگری هم مثل توزیع یکنواخت گرما و رطوبت از کارکردهای دیگر تهویه است در دستگاههای بزرگ از فن استفاده میشود ولی در سطح کوچکی مثل انچه مد نظر شماست سوراخهای تعبیه شده ((قابل تنظیم )) روی جعبه میتواند همان کار فن را انجام دهد.

12

بازی با اعداد :

 

یک تخم مرغ در خلال ۲۱ روز در داخل دستگاه جوجه کشی بطور متوسط حدود ۴ لیتر اکسیژن استفاده و حدود ۳ لیتر دی اکسید کربن تولید میکند که توسط منافذ موجود در پوسته تخم مرغتبادل صورت می گیرد. به عبارت دیگه یکصد عدد تخم ، به حدود ۳/۱ (یک و سه دهم) متر مکعب اکسیژن نیاز دارد و ۷/۰(هفت دهم) متر مکعب دی اکسید کربن تولید میکند.

به طور مثال و به عنوان یک راهنمایی کلی یکصد عدد تخم مرغ در هر ساعت به حدود ۳متر مکعب و یکصد عدد تخم بوقلمون در هر ساعت به ۶ متر مکعب هوای تازه نیاز دارند. یکی از فاکتورهای مهم در طراحی ماشینهای جوجه کشی در نظر گرفتن جریان هوا بین تخمها است .

میزان اكسیژن مورد نیاز جهت رشد جنین حدود21% می باشد. به ازای هر1%كاهش میزان اكسیژن 5% میزان جوجه دهی كاهش می یابد . همچنین عدم خروج دیاكسید كربن وتجمع آن در اطراف تخم مرغها منجر به كاهش درصد جوجه درآوری میشود . چنانچه غلظت دی اكسید كربن به 5% برسد درصد جوجه درآوری به صفر خواهدرسید.حداكثر میزان افزایش غلظت دی اكسید كربن ماشینهای جوجه كشی 5% می باشد.

نکته :

1 -  جریان هوای تند، تبخیر را افزایش داده و گرما را از تخم خارج می کند بنابراین هوایی با سرعت جابجایی بیشتر نسبت به هوایی با جریان کند تر به افزایش متناسب گرما و رطوبت نیاز دارد.

2 -   میزان دی اکسید کر بن در داخل تخم اسیدیته ی آلبومین را تعیین میکند، مقادیر زیاد و یا کم آن ساختمان پروتئین را تغییر میدهد، اگر جریان هوا خیلی زیاد باشد تمام co2 تخم خارج میشود و اگر جریان ناکافی باشد بالا رفتن co2  در داخل تخم در حد خطرناکی جنین را تضعیف خواهد نمود

 

5

چرخش تخم مرغها :

یکی دیگر از لازمه های جوجه کشی موفق چرخاندن تخمها در زمانهای مشخص میباشد ، بصورت طبیعی مشاهده شده است مرغ مادر به جهت جلوگیری از چسبیدن زرده به پوسته و کیسه هوای درون تخم بطور متوسط هر ۳۵ دقیقه اقدام به چرخش تخمها میکند ، در مقیاس صنعتی اینکار را هر ۱ ساعت یکبار برای تخم مرغ و هر ۲ تا ۴ ساعت یکبار برای تخم بلدرچین بوسیله ی موتورهای الکتریکی یا فشار جکهای بادی انجام میدهند و نحوه مرسوم چرخش تخمها بدین ترتیب است که با توجه به قرار گرفتن سر کوچک تخمها بسمت پایین در شانه ی مخصوص دستگاه جوجه کشی این شانه را ۴۵ درجه نسبت به افق تغییر زاویه داده و پس از گذشت مدت زمان مشخص این تغییر زاویه ۴۵ درجه ای نسبت به افق را از طرف مقابل اعمال میکنند باید توجه داشت هر گونه چرخش باید به آرامی و بدون تکانهای شدید انجام پذیرد زیرا تکان شدید باعث صدمه به جنین شده و از میزان موفقیت در جوجه کشی می کاهد .

مهمترین علت چرخش تخم مرغها جلوگیری از چسبیدن جنین به پوسته تخم مرغ و تلف شدن حیوان می باشد البته توزیع یکسان دما و رطوبت به تمامی قسمتهای تخم مرغ هم از علل دیگه چرخش است.

جهت چرخش تخمها می توان دستی این کار راکرد ولی هم تعادل داخل جعبه رو بهم میزنه و هم خیلی وقتگیر است  .قسمت اصلی سیستم چرخش یک موتور با قدرت بالا و دور پایین میباشد. از این نوع موتور معمولا در گازهای فردار به منظور گرداندن جوجه داخل فر استفاده می کنند.

نکته:
نحوه قرار گرفتن تخم مرغها به صورتی است كه قسمت پهن آنها به طرف بالا باشد،درغیر این صورت سر جوجه در قسمت باریك قرار می گیرد و قادر به تنفس نبوده و از بین می رود ( قسمت پهن متشکل از کیسه محبوس شده هواست که در روزهای پایانی جوجه از آن تنفس میکند ) ولی ۳ روز آخر مانده به هچ به حالت افقی در سینیهای هچر قرار خواهند گرفت.

10

 

توضیحات تکمیلی :

به طور کلی طول دوره جوجه کشی به دو دوره تقسیم میشود  :

الف : 18 روز اول

ب : 3 روز آخر

الف : دوره اول

دما حدود 38 درجه با نوسان کمتر از 0/5 درجه

اگر در مدت جوجه کشی حرارت ماشین به میزان کمی بیش از حد لازم باشد جوجه ها قبل از روز 21 به دنیا می آیند و جوجه ها کوچک و ضعیف خواهند بود و اگر حرارت کمتر از حد لازم باشد جوجه ها دیر تر از روز 21 به دنیا خواهند آمد و اعضای جوجه ها به پوسته تخم می چسبد البته این در صورتی است که نوسان حرارتی کم باشد و در صورتی که میزان بالا و پایین رفتن درجه حرارت زیاد باشد جوجه ها تلف می شوند.

رطوبت : در این دوره حدودأ60 درجه باید باشد

پایین بودن رطوبت ماشین باعث بدشکل شدن جوجه، تورم ناف، چسبندگی اعضا به پوسته و ضعیف شدن جوجه می شود بالارفتن رطوبت ماشین نیز موجب مرگ جنین و یا آلوده بودن به بقایای تخم مرغ می شود

ب : در این دورهدما کمی کمتر میشود و  به حدود 37/5 درجه تنظیم میشود

رطوبت  75درجه یعنی رطوبت بالاتر از مرحله ابتدایی است


7

چند توصیه :

بدنه دستگاه :

بدنه میتواند از مقوا چوب فلز یا فایبر گلاس باشد هر کدام معایب و مزایایی دارد مثلا درمقوا ارزانی و سهولت ساخت ودر چوب عایق بودن و دسترسی راحت تر و در فلزی استحکام مزایا ؛ و در مقوا عایق ضعیف و استحکام کم عدم شستشو ؛ در چوب مباحث بهداشتی و شستشو و در فلز بحث عایق حرارتی و کنترل دما و قیمت معایب هستند فکر کنم برای شما بدنه فایبر گلاس بهترین گزینه باشد مسأله شستشوی بدنه خیلی مهم است

شانه ها :

بهتر است اگر از شانه استفاده میکنی ( استفاده از شانه به خاطر طراحی خاص ؛ آلودگی کمتر و پخش یکنواخت گرما و رطوبت و تهویه هوای اطراف تخم و از همه مهمتر نگهداشتن محفظه هوای تخم در بالا و همچنین مدیریت راحتتر چرخش ، بهتر از بستر میباشد) شانه های پلاستیکی که دو طرف (بالا و پایین ) آن باز باشد استفاده کنی این شانه ها هم مقاومند و هم قابل شستشو

 

7

وضعیت تخم مرغ :

باید حتما تازه نطفه دار  و سالم (بدون ترک) بدون آلودگی ظاهری و با وزن متعادل 50 تا 60 گرم باشد. برای پاک کردن آلودگی تخم مرغها اصلأ آنها را نباید شست چون لایه محافظ تخم از بین میرود بلکه با پارچه نرم روی آنرا تمیز می کنیم پوسته تخم مرغ هم نه ضخیم و کلفت باشد نه نازک بلکه متعادل و یکدستجهت بررسی نطفه دار بودن تخم هم از یک لامپ پر نور(100 وات تنکستنی یا led های پر نور) استفاده میشود در یک کارتن کوچک که در قسمت بالای آن سوراخی به اندازه تقریبی تخم مرغ ایجاد میکنیم و لامپ را هم داخل کارتن قرار میدهیم با قرار دادن تخم مرغ روی سوراخ تعبیه شده و با تابش نور به تخم مرغ ،نطفه دار بودن تخم مرغ قابل شناسایی است محیط داخلی تخم مرغ شفاف هست و اگه نطفه داشته باشد به صورت توده سیاه رنگی تولید سایه میکند (حدودا اندازه نخود ) و اگر کل تخم مرغ شفاف بود فاقد نطفه است.

 

آموزش فناوری ماشین جوجه کشی غیر اتوماتیک

طرح ذهنی : ایجاد چهار عامل لازم برای رشد نطفه ی تخم مرغ یعنی حرارت رطوبت اکسیژن رسانی و چرخش تخم مرغ ها به کمک کارتن و لامپ و ظرف آب و ...

دانش و مهارت : ایجاد تغییرات در کارتنی با مقاومت ، که بتواند به کمک یک لامپ صد واتی حرارت بین 38/5 تا 39/5 درجه ی ساتنی گراد را همراه با رطوبت حدود 60% تا 70% در مدت بین 19 تا 21 روز ثابت نگاه دارد و به کمک یک دماسنج و دریچه های قابل تنظیم ، در این مدت درجه حرارت قابل کنترل باشد و تخم مرغ ها روزی سه بار و هر بار تقریبا یک سوم دور با دست چرخانده شوند.

مواد و ابزار :

 الف: مواد : کارتن اصلی مقاوم و سالم به سطح مقطع حدود 40در60 سانتی متر و ارتفاع 70 تا 100 سانتی متر و کارتن فرعی مقاوم دیگر و قطعاتی از کارتن برای مقاوم سازی کارتن اول - سوزن لحاف دوزی و کاموای مقاوم (استفاده از چسب مناسب و مقرون به صرفه نیست)چند قطعه طلق

ب: ابزار: یک لامپ صد واتی همراه با سرپیچ لاکی و دو متر سیم دولا و یک دوشاخ و یک دماسنج معمولی که معمولا برای اندازه گیری دمای اتاق به کار رفته و می توان از داروخانه تهیه کرد یک قطعه حصیر چوبی دقیقا به ابعاد سطح مقطع کارتن اصلی یک تشت پلاستیکی به اندازه ی تقریبی سطح داخلی کارتن فرعی

تولید:  ابعاد کارتن فرعی باید به گونه ای تغییر یافته و با سوزن و کاموا مقاوم سازی شود که دقیقا بتواند داخل کارتن اصلی قرار گیرد ارتفاع کارتن فرعی کمی بیشتر از نصف ارتفاع کارتن اصلی باشد . حصیر چوبی روی کارتن فرعی محکم قرار گیرد به طوری که کمی بالاتر از وسط ارتفاع کارتن اصلی بوده که در پایان کار باید تخم مرغ ها روی حصیر قرار داده شوند دماسنج در داخل کارتن اصلی به طوری روی حصیر ثابت نگاه داشته شود که به کمک پنجره ی دو جداره ای پوشیده از دو قطعه طلق دوخته شده به اطراف پنجره ی کارتن بتوان از بیرون دمای داخل را نگاه کرد ابعاد این پنجره به گونه ای طراحی شود که تنها حرارت بین 35 تا 42 درجه ی سانتی گراد را نمایان سازد . در بالاترین و پایین ترین قسمت چهار ضلع کارتن اصلی سوراخ هایی به قطر حدود 4 تا 5 سانتی متر برای تهویه و یک یا چند سوراخ با دریچه های قابل تنظیم در سقف به ابعاد مجموعه حدود 15 سانتی متر برای کنترل دمای داخل کارتن تشت پلاستیکی ِ کف کارتن فرعی حتی الامکان بزرگتر بوده تا سطح آب بیشتر شود و لامپ و سرپیچ به صورت افقی به در ِ کارتن فرعی به صورتی محکم نصب شود که با فاصله ای زیر حصیر و روی سطح آب در تشت بدون تماس با حصیر وتشت ثابت شود (تماس یا نزدیک بودن لامپ با سطح آب و حصیر خطرناک است)برای استحکام کارتن اصلی قسمت هایی از کارتن محکم دیگری را از داخل به کارتن اصلی بدوزید و در پایان قسمت های خارجی کارتن اصلی را با کاغذ کادویی تزیین نمایید .

 

فناوری یک ماشین جوجه کشی غیر اتوماتیک با روشی دیگر

نیاز :پاسخ به حس کنجکاوی با توجه به درس جوجه کشی در کتاب اول

طرح ذهنی:ایجاد شرایطی برای رشد نطفه در تخم مرغ (پرنده)یعنی حرارت رطوبت اکسیژن رسانی و چرخش تخم مرغ های باشرایط، با روشی متفاوت .

دانش و مهارت:  تدارک چهار عامل لازم برای رشد نطفه در تخم مرغ با شرایط

الف:  حرارت بین 38/5 تا 39/5 درجه ی سانتی گراد

ب :رطوبت بین 60% تا 70%

ج : گردش تخم مرغ ها روزی سه بار

د : اکسیژن رسانی (تهویه)

مواد و ابزار :

 منبع تأمین حرارت ثابت : برای این فناوری گرمای رادیاتور خانه در زمستان است و منابع دیگر به دلایل عدم کنترل و ... امکان پذیر نیست_  یک قابلمه دسته دار نسبتاً بزرگ رویی _ یک آبکش پلاستیکی به اندازه درِ قابلمه _ یک دماسنج معمولی که از داروخانه قابل تهیه است _ یک یا چند قطعه پارچه معمولی به اندازه ی کمی بزرگ تر از دهانه ی آبکش

تولید :زمانی که منبع تأمین حرارتِ رادیاتور در خانه روشن شد ، رادیاتور یکی از اتاق ها را که کمتر در معرض دید قرار دارد انتخاب و قابلمه دسته دار را روی آن قرار داده با سیم یا نخ محکم می بندیم . قابلمه را تا نیمه آب ولرم نموده و آبکش پلاستیکی را روی در ِ قابلمه قرار می دهیم . دماسنج را داخل ابکش می گذاریم و پارچه را روی دهانه ی آبکش پهن می کنیم .

ارزیابی:با توجه به آن که درجه ی منبع حرارتی رادیاتور در طول بیست روزه ی بهره برداری از این فناوری می تواند ثابت باشد ، در طول یکی دو روز و هر روز سه بار درجه ی حرارت دماسنج داخل آبکش پلاستیکی زیر پارچه را کنترل می نماییم . برای کاهش درجه حرارت تا دمای مورد نظر (38/5 تا 39/5) می توان موانعی مانند دو قطعه سنگ کوچک زیر قابلمه قرار داد و مجدداً به کمک سیم یا نخ جای قابلمه را محکم کنیم و این برنامه را تا رسیدن به نتیجه ی مطلوب یعنی حرارت ثابت و مورد نظر در داخل آبکش ادامه دهیم . برای افزایش دمای داخل آبکش می توان یک لایه ی پارچه روی در آبکش اضافه کنیم تا دما کمتر تلف شده و به درجه ثابت و مطلوب برسد . آب داخل قابلمه در طول دوره ی جوجه کشی رطوبت داخل آبکش را تأمین خواهد کرد ، بنابراین نباید قابلمه بدون آب بماند و سطح آب نیز نباید به زیر آبکش برسد.

فناوری سیستم جوجه کشی ی غیراتوماتیک ، آماده ی بهره برداری است . فقط یک ردیف تخم مرغ با شرایط در کف آبکش بچینید و دماسنج را روی تخم مرغ ها به صورت افقی قرار داده و پارچه را روی در آبکش بیندازید ، 19 تا 21 روز با حفظ و کنترل شرایط چهارگانه (درجه حرارت ، رطوبت ، چرخش روزی سه بار وتهویه) منتظر بمانید.

آزمایش اتاق تاریک

کارتن کوچکی به ابعاد حدود 15در 15 در20 سانتی متر به کمک قطعاتی از کارتن و سوزن لحاف دوزی و کاموا دوخته و روی یکی از سطوح کارتن را سوراخی به شکل بیضی و کمی کوچک تر از تخم مرغ ایجاد می کنیم . آنگاه یک لامپ 100 واتی در داخل کارتن قرار داده و در اتاقی تاریک لامپ داخل کارتن را روشن می نماییم . تخم مرغی که سه تا چهار روز زیر پای مرغ و یا داخل ماشین جوجه کشی بوده است را روی سوراخ بیضی شکل قرار می دهیم ، به این طریق داخل تخم مرغ قابل رویت خواهد شد . وجود رگ های خونی ویا لکه ی سیاه نشانه ی وجود نطفه و رشد آن است . این آزمایش برای اطمینان از نطفه دار بودن تخم مرغ (پرنده) و صحت انجام کار در جوجه کشی طبیعی و مصنوعی انجام می شود.

 

در این مقاله سعی شده علاوه بر اطلاعات مفید درباره دستگاه جوجه کشی تصاویری از انواع دستگاه ها جهت آشنایی با آن و رفع کسالت در مطالعه قرار گیرد . امید است مفید واقع شده باشد..


برای دانلود مطالب بالا در مورد دستگاه جوجه کشی ، فایل درباره دستگاه جوجه کشی را از لینک زیر دانلود کنید

دانلود رایگان درباره دستگاه جوجه کشی   - 246 کیلوبایت

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
پرورش و فروش انواع قرقاول
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 4
  • کل نظرات : 5
  • افراد آنلاین : 4
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 13
  • آی پی دیروز : 2
  • بازدید امروز : 9
  • باردید دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 9
  • بازدید ماه : 11
  • بازدید سال : 237
  • بازدید کلی : 23,909